Noutăţi

Martie 2013 - Lansarea proiectului Lipsa Tratament.ro

De ziua Internațională a Luptei Împotriva Tuberculozei, Fundația Romanian Angel Appeal a lansat proiectul www.lipsatratament.ro - o platformă online prin care se poate raporta lipsa medicamentelor.

65% dintre pacienții care au HIV/SIDA nu au acces la tratament și 98.000 dintre pacienți bolnavi de cancer riscă să rămână fără tratament, în România. Pentru toți aceștia și pentru medici, farmaciști și familiile bolnavilor există acum www.lipsatratament.ro.

Aprilie 2013 - Proiectul Sexul vs Barza în peste 2000 de biblioteci din țară

SEXUL vs BARZA – prima platformă de educație sexuală în format video pentru adolescenți a fost lansată pe 23 aprilie 2013, de Ziua Bibliotecarului.

Cu această ocazie, Fundația IREX și-a anunțat susținerea pentru proiectul SEXUL vs BARZA care va ajunge astfel în peste 2.000 de biblioteci publice din toată țara, prin intermediul Programului Național Biblionet

România se schimbă prin idei și tehnologie

3 proiecte online care și-au propus să facă România mai bună cu ajutorul tehnologiei au câștigat fiecare câte o finanțare de 5.000 USD, în cadrul competiției ReStart România de anul acesta. Cele 3 idei câștigătoare au fost alese din 7 finaliste, în urma votului publicului la Gala ReStart România din 16 noiembrie 2012.

Ideile care au convins publicul Galei ReStart România abordează subiecte precum lipsa medicamentelor din sistemul medical, participarea persoanelor cu dizabilități la viața publică și lipsa educației sexuale pentru adolescenți.

7 finaliști în ReStart România 2012

Legi libere pentru toți, dezvoltarea urbană, analiza activității companiilor unde statul este acționar majoritar, transparentizarea posturilor din administrația publică, educația sexuală a tinerilor sau monitorizarea inventarelor publice de medicamente din România sunt temele tratate de proiecte finaliste în ReStart România. Cele 7 proiecte au fost alese dintr-o listă de 23 de proiecte semifinaliste.

23 de semifinaliști în ReStart România 2012

În urma votului comunității (40%) și a deliberării juriului (60%) s-au ales 23 de proiecte care vor intra în semifinala competiției ReStart România de anul acesta.